Hyvä Hero Image

Over ons

MS Broedmachines is fabrikant en leverancier van hoogwaardige en betrouwbare broedmachines, voor bedrijf en particulier.

Naast broedmachines voeren wij ook een breed assortiment aan overige pluimveebenodigdheden en ongediertebestrijdingsproducten. Dit alles direct én snel uit voorraad leverbaar. Al ruim 50 jaar staat MS Broedmachines bekend om zijn constante hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en voortdurende innovatie. Mede hierdoor zijn onze machines al lange tijd zeer geliefd bij hobby-fokkers door heel Europa en zelf daarbuiten. Alle broedmachines worden geheel in eigen beheer ontwikkeld en vervaardigd op onze locatie in Ittervoort. Met capaciteiten van 35 t/m 2000 eieren kunnen wij zowel beginnende hobby-fokkers als ook semi-professionals altijd voorzien in de juiste behoefte.

MS Broedmachines

Mathieu Stals bouwde in de jaren 60 van de vorige eeuw een broedmachine voor eigen gebruik. Dit bleef niet lang onopgemerkt binnen de pluimvee-vereniging waar hij lid van was. Al snel kreeg hij verzoeken om ook voor anderen een dergelijke machine te bouwen. Met zijn ervaring als bouwer van grootschalige broedmachines, opgedaan bij de firma Van Aarts in Bakel, ging Dhr. Stals na een tijdje van start als zelfstandige. Hij richtte zich met zijn nieuwe bedrijf vooral op de productie van kleinschalige broedmachines en bouwde zo snel een goede reputatie op in de sport- en hobbyfokkers wereld.

In 1989 werd het bedrijf overgenomen door René Rutten, die het bedrijf professionaliseerde en de eerste stappen zette naar verkoop in het buitenland. Door efficiëntere productie werden hoogwaardige broedmachine betaalbaar voor iedereen en groeide MS Broedmachines gestaag door. In 2014 versterkte zoon Ruud het MS-team en werd het assortiment snel uitgebreid met een breed scala aan pluimvee-benodigdheden en ongediertebestrijdingsproducten. Sindsdien is het bedrijf naast fabrikant van broedmachines ook nadrukkelijk actief als groothandel van overige producten. Door deze snelle groei besloot zoon Paul in 2020 het team te versterken. Met zijn technische achtergrond worden nu steeds meer producten in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd. MS broedmachines is inmiddels uitgegroeid tot een bekende fabrikant én groothandel met klanten door heel Europa.